Trouwen

De liefde uitspreken naar elkaar. Dat is zo bijzonder. Daar wil ik graag de mooiste woorden aan wijden.

Een grote “ja” tegen de liefde

Jullie gaan de liefde vieren. Jullie zeggen voor het eerst ‘ja’ tegen elkaar of jullie gaan nógmaals bevestigen dat jullie samen oud gaan worden.

Gaan jullie je liefde wél vastleggen, maar dan zonder de trouwgeloften? Ook ‘Geregistreerd Partnerschap’ is een hele grote ‘ja’ tegen elkaar.

Heel graag wil ik mijn bijdrage leveren aan de bekrachtiging tussen 2 mensen van dit mooie, waardevolle en rijke gevoel dat liefde heet.

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) mag ik in elke gemeente huwelijken sluiten. Uiteraard moet de betreffende gemeente daar toestemming voor geven. Dus al trouwen jullie in Simpelveld of Sneek, ik volg jullie.

Mijn manier van werken

Kennismaking

Tijdens onze eerste kennismaking kijken we of wíj bij elkaar passen. Dat is immers superbelangrijk want op jullie dag moet alles kloppen. Ook het gevoel tussen ons moet goed zijn.

We zeggen “ja”

We zeggen ‘ja’ tegen elkaar! De datum ligt vast en de voorbereidingen kunnen beginnen. In een gesprek vraag ik jullie het hemd van het lijf. Daarnaast plan ik ook met ieder apart een afspraak in. Wat vinden jullie belangrijk bij een ceremonie? Vinden jullie het tof als ook jullie vrienden een inbreng hebben? Doen we. En zijn er misschien lieve mensen die niet meer aanwezig kunnen zijn, maar die wel heel belangrijk zijn voor jullie? Dan geven we ook hen een plek in jullie ceremonie.
Het zijn zomaar wat ideeën die ik met jullie bespreek.

Speech schrijven

Jullie input en desgewenst die van anderen zijn de belangrijkste ingrediënten van mijn speech. Leuke anekdotes, stukjes geschiedenis. Daar ga ik vervolgens mee aan de slag. Schaven en bijslijpen, totdat er een prachtig en persoonlijk verhaal op papier staat.

De dag…

De grote dag is daar. Ik ben op tijd aanwezig en spreek met jullie en/of de ceremoniemeester de praktische zaken kort door.

Het gaat beginnen…

Het wordt een ceremonie die helemaal ‘jullie’ is. Het wordt mooi, persoonlijk, ontroerend, met een vleugje humor en gepaste interactie met de gasten.

Vieren wij jullie liefdesfeest?

Waar jullie de liefde ook vieren – in de buurt, een stukje verderop of in het buitenland – ik ga graag met jullie mee. En als Kirchröadsj meëdsje kan ik jullie liefdesverhaal ook in het dialect vertellen. Geer besjlist.

Anderen over Mirjam

Op een trouwbeurs in Kerkrade kwamen wij Mirjam tegen, ze stelde zich voor als trouwambtenaar die onze ceremonie kon verzorgen.


Er was meteen een klik en daarom hebben we ook direct een afspraak ingepland. ‘Doe je dat niet, dan komt het er niet van’, zo dachten wij.


De kennismaking verliep ook naar wens en dus kozen wij voor Mirjam om ons huwelijk op 4 februari jl. voor de wet  te voltrekken, voor een klein gezelschap.
Later die dag in de feestzaal in Maasmechelen volgde de feestelijke ceremonie voor ál onze gasten. Dat heeft ze heel mooi gedaan, ze heeft mooie woorden gesproken; alles was tot in de puntjes voorbereid.


Zeer goed en mooi gebracht, professioneel voorbereid en uitgevoerd. Zeker als je bedenkt dat het de eerste keer was dat ze in deze functie haar zegje moest doen.
Bovendien is ze een zéér prettig persoon, ze weet precies wat je bedoelt en vindt de juiste woorden voor een mooie toespraak.


Een dikke 💯voor Mirjam Schroeder.
Wij zullen haar zeker aanbevelen.


Mirjam, nogmaals bedankt voor de mooie tijd vooraf en de geweldige presentatie.


Helmuth en Filiz ❤️